er dient meer geraaskald.

12 May

In een enkeldiepe bloedplas geboren in 2004 in een gekraakte loods in Amersfoort, heden ten dage opererend vanuit Amsterdam, beweegt het duo genaamd RaaskalBOMfukkerZ zich, bezield door wezens van planeet Toz (dezelfde die ook middels het DIY-label Toztizok Zoundz uw brein overnemen) over de ondergrondse en bovengrondse podia van het laagland en ver daarbuiten, met liefhebbende energetische oorlogsvoering en ontregelende gekostumeerde shows met ietwat smerige doe-het-zelf-mentaliteit, die vaker goedschiks dan kwaadschiks de aandacht vasthouden.

Dr.Snoodaard componeert de ontregeling ergens tussen exotica, jungle/breakcore, musique concrete en avant hip hop met een snufje free jazz, onderwijl zijn sampler, vintage drumpad en dito keyboards bijkans slopend uit kinderlijk enthousiasme. De Formulator plonst rond in dit grillige badkuipje, voortgestuwd door spoken word, rap en poëzie die slingert tussen abstractie & subversie, klankdicht & beatbox, keelzang & manmoedige pogingen tot moderne dans. Ingewijd in het Sjamanistisch Dadaïsme, verslingerd aan eerlijke woorden en aan experimentele deunen die voortdurend de verwachting ontsnappen, met oprechte liefde voor het publiek en een totale schijt aan haar verwachtingen, een gegrond wantrouwen jegens de gevestigde orde & een in de klei gewortelde passie voor het doen verdampen van grenzen.

De RaaskalBOMfukkerZ ondernamen dan ook diverse muzikale aanvallen over de geografische grenzen: Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Polen, de Oekraïne, Letland en Rusland werden de afgelopen 9 jaar reeds per storm genomen. Tours met o.a. Curse Ov Dialect(AU), The Mole (VS) & The Ex (NL). Verwierven een stevige naam in de binnen- en buitenaardse muziekscenes met een onafzienbare hoeveelheid optredens en met hun 5 releases. Hun uitgaves worden vrijwel steevast beoordeeld door de muziekpers als avontuurlijk en eclectisch. In vele talen klinkt het nu: er dient meer geraaskald.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: