10jaar,10inch: ‘Vlucht Witte Raven’, verjaars&doopfeest@OCCII + tour!!!

3 Sep

Het is 10 jaar geleden dat de raaskalbomfukkerz het licht zagen. Dr. Snoodaerd was zijn eigen virtuoze gitaarspel zat en wou iets doen wat hij nog niet kon: beats creëren. Hij mailde zijn huisgenoot Formulator met het voorstel nog de komende vrijdag een rap-act te doen op een noise/toztizok/experimental jetset-avond in hun gekraakte treinloods in Amersfoort, Formulator vond het een puik plan en de raaskal kroop uit haar ei. 10 jaar, 7 releases, schuimende optredens overal in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Polen, Oekraïne, Letland & Rusland, tours met The Curse Ov Dialect, the Ex, Stöma, Staatseinde en ZiBaBu/Bucketboyz, flink wat lovende & verwarde recensies, kortom: we mogen trots zijn en vieren dit met een nieuwe vrucht: de 10″ ‘Vlucht Witte Raven’. Het verjaars&doopfeest is natuurlijk in één van haar trouwste thuishavens van het eerste uur: de OCCII. Plakken we natuurlijk ook een piepklein tourtje aan vast:

19 sept Brigant, Arnhem, met Zibabu, Solocaust, Bucketboyz

27 sept De Bakkerij, Castricum, met de Frankenberries.

26 september Verjaars&Doopfeestje “Vlucht Witte Raven”!!! OCCII AMSTELVEENSEWEG134 AMSTERDAM

Support acts:

ZiBaBu

Progressive freak punk from ADM freeport, amsterdam, http://zibabu.bandcamp.com/

Trepid (IR/NL)

Quartet playing a progressive overview of the folkloristic violin tradition from central Asia to Ireland, http://trepid.nocount.org/

Weekmaker (NL)
Naive Dutch Dance music with speech fabrics
https://www.facebook.com/pages/WeekMaker/136462869851537?sk=timeline

dj Akkii Aattii + Raw Silver

AV Psychedelic Dance Lounge (boven in de occii)

Vlucht Witte Raven is een muzikaal avontuurlijk, strijdbaar & introspectief album. Samen met diverse accoustische gastmusici laat Snoodaerd polyritmes, microtonaliteit, freejazz en ouderwets beukende prog-hop afwisselen met lucide composities. De ik-persoon is een aankomende vader die als een sjamaan de vleugels van een vlucht witte raven leent, om hoog over een wereld te zeilen die de wekker steeds weer op snooze lijkt te zetten terwijl het bed in brand staat. Ontroering en verbondenheid met sociale bewegingen wereldwijd wordt tot strijdbare bezweringen gedestilleerd, maar ondertussen twijfelt deze stem tussen strijd en verstilling, tussen het oogsten van de poëzie in de tuin der woede, en het verlangen samen te vallen met die natuur, zelfs als dit haar doodsstrijd zou zijn. De A-kant bestaat uit 4 nummers, opgebouwd uit 8 gedichten, de B-kant is slechts één gedicht wat zichzelf aan de haren uit het moeras der klankdicht trekt en tegelijkertijd strijd voert tegen de gedachte dat het wellicht geen tijd is voor poëzie, waarna het album hoopvol sluit met het inderdaad woordenloze ‘placenta diffusa’, gespeeld door de Formulator en zijn geliefde, zwanger van nieuw leven.

Kom dus langs, wordt gaaf, wiljeniemissen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: